Кой кемпер е подходящ за мен?

AhornCover

Вече сте пътували повече пъти с кемпер и сте на този етап, където си задавате важен въпрос. Да си закупя ли собствен кемпер, или пък да продължа да наемам?

Просто заминете спонтанно. Оставете всичко и тръгнете. Защо не просто за уикенда? Без дълго планиране, сравнение на цени и проверка на наличностите. Кой не мечтае за това? Просто избягайте от ежедневието и излезте в природата. Това е възможно само със собствения си кемпер.

Van 550

Да, има някои предимства и недостатъци при купуването и наемането на кемпер. Трябва да сте наясно с тях. Препоръчително е да съставите собствен списък с предимства и недостатъци. Така можете да разберете до каква степен сте в процеса на вземане на решение.

Покупката на собствен кемпер определено е голямо събитие, тъй като с нея се свързват определени разходи. Ако сте наясно с това и желаете да се впуснете в приключението “собствен дом на колела”, сега се поставя въпросът за модела, който най-добре отговаря на вашите изисквания. По този въпрос ние с удоволствие ще ви консултираме. В тази статия сме подготвили важни аспекти относно придобиването на кемпер.

Какви видове кемпери има?

Много важно е да си направите обзор на различните варианти на кемпери. Обаче първо трябва да изясним един важен въпрос. Каква всъщност е разликата между кемпер и ван? Съвсем просто, няма разлика. Терминът “кемпер” е широко употребяван в речника. Само отрасълът и производителите използват термина “ван”. Под този термин попадат всички видове кемпери и кемпер фургони.

Вариант 1: Алковен

Алковенски кемпери предлагат на своите собственици нещо специално. Над шофьорската кабина има отделна спалня, наречена алковен. Този така наречен строеж изпъква над покрива на кабината, създавайки специално място за сън за 1 до 2 човека. С този дизайн се създава много пространство за цялото семейство. И освен мястото за сън в задната част на кемпера, в алковена се предоставят допълнителни места за сън или игра.

Алковенските кемпери са също така най-известната форма на къмпинг автомобили. Поради техния характерен вид често се използват за къмпинг автомобили или пиктограми на къмпинг автомобили.

Подходящи за 4-6 човека / среден до висок комфорт

+ Пространство за семейства
+ Дневната не се преустройва в място за сън
+ Ясно разделение на пространството и отделена шофьорска кабина

Влизането в алковена не е подходящо за всеки
Повишен разход на гориво поради увеличения въздушен съпротивление
Височината е необичайна

Вариант 2: Полу-интегрирани

Полу интегрираните кемпери получават името си поради своята конструкция. За разлика от напълно интегрираните кемпери, тук можем да видим ясната разделителна линия между оригиналната моделна серия на превозното средство и конструкцията на кемпера. Частично интегрираните кемпери предлагат достатъчно комфорт и запазват превъзходните си характеристики по време на движение. Това се постига чрез практичните им размери.

Подходящи за 2-4 човека / среден до висок комфорт

+ Възможност за допълнително спално място като висящо легло
+ Идеални за двойки и малки семейства
+ Нисък разход на гориво
+ Приятно усещане по време на движение благодарение на по-ниска точка на тежестта (в сравнение с алковните)

Допълнителното легло се свързва с допълнителни разходи
Преустройство на дневната е необходимо, ако се налага допълнително спално място и не е включено висящо легло

Вариант 3: Ван – Кемпер

Ако търсите кемпер, не искате да правите компромиси с функционалността и пространството за съхранение – и всичко това в комбинация с ежедневно превозно средство, тогава нашата серия ван-камионет е точно за вас. Вие се наслаждавате на всички предимства по отношение на оборудването и комфорта и лесно намирате паркинг места по време на градски екскурзии.

Специалното предимство е вградената баня с душ и тоалетна в нашите ванове на базата на Renault Master. Така сте независими по време на пътуванията си и може (в зависимост от държавата) да се откажете от нощувката в кемпер и да се наслаждавате напълно на свободната природа. Този вид кемпери е идеален за млади двойки и вечно млади авантюристи. Искате ли още по-компактен вариант и нямате нужда от вградена баня? Бъдете абсолютно гъвкави с Ван Сити на базата на Renault Trafic. Той предлага дължина под пет метра и в същото време предоставя място за четирима души.

Подходящи за 2-4 човека / среден комфорт

+ Повече пространство за съхранение от кемпер бус
+ Налична санитарна ангажираност
+ Добра височина на стоянка
+ Достатъчно пространство за съхранение
+ Възможност за използване в града (ситуацията с паркинг)
+ Постоянна височина на стоянка

По-малко налично пространство от кемпер бус
Твърде малък за семейства

Намерете подходящия кемпер

За да намерите подходящия кемпер, е полезно да си зададеш няколко общи въпроса:

🍁 Колко често и за какъв период от време ще използвам кемпер през годината? – Само за уикенд почивки или за всички отпуски през годината? Или може би като дългосрочен кемпер за период от няколко месеца?

🍁 Ще използвам ли кемпер и през зимата?

🍁 Каква дължина на маршрута планирам да преминавам? – Къси разстояния в България и Европа или дълги пътувания през няколко континента?

🍁 Колко човека ще използват кемпера? – Двойка или семейство?

🍁 Колко легла ще са необходими? – Висящо легло или преустройство на дневна/двойни легла или легло с размер “кралско”?

🍁 От колко пространство за съхранение се нуждая? – Имам ли допълнително оборудване като ски, кану или сърф дъска?

🍁 От какъв комфорт не бих искал да се откажа? – Оборудване за леглото или банята.

🍁 Да има ли място за домашни любимци? – Място за сън за куче и други.

🍁 Искам ли да използвам кемпер и като всекидневно превозно средство?

🍁 Какъв размер имам на разположение за паркиране? – Паркинг, подземен гараж или гараж?

🍁 Кой вид кемпер ми подхожда? – Кой модел отговаря на моите очаквания?

Сега осъществете своя мечта

Все още не сте напълно уверени кой дом на колела е вашия? С удоволствие можем да ви посрещнем в нашите шоуруми, където ще имате възможност да си направите по-добра представа на място. Тук ще намерите нашите филиали и търговски партньори. Нашият екип за продажби ще ви консултира с удоволствие и ще ви представи отново на обекта на вашето желание отделните предимства. Така получавате още по-добро впечатление и можете да разгледате материалите, както и да си направите добра представа за предлаганото пространство.

Вече знаете точно коя кемпер отговаря най-добре на вашите изисквания? Въпреки това разходите ви се струват високи? Имаме няколко съвета за вас.

Предлагаме голямо разнообразие от кемпери на CampMoment, предлагани на изгодни цени.

Като алтернатива, ще съставим финансова оферта с нашия партньор, която може да бъде приспособена към вашите желания. Просто ни се обадете и по време на консултацията, ще я включим във вашето индивидуално предложение.

Имаме страхотно предложение и за подходящата за вас застраховка. Всичко от една ръка и точно за вас.

Накрая, имаме още един отличен съвет за вас. Посетете ни на една от многото туристически изложби и се възползвайте от привлекателни намаления. Тук ще намерите обзор на предстоящите изложби, включително информация за мястото, където може да намерите нашия щанд.

С удоволствие ще ви информираме и чрез нашия бюлетин за промоции и предложения. Просто се регистрирайте сега и се възползвайте.

Пожелаваме ви успех при избора на вашия кемпер. С удоволствие сме на ваше разположение със съвет и подкрепа и ви съпътстваме в осъществяването на вашето приключение “собствен дом на колела”.

Сподели:

Facebook
LinkedIn

Съдържание:

Други новини: