История на Кемпери Ahorn

Семеен бизнес с традиция и нотка модерност.

Нашата страст към пътуванията и кемперите датира от 1991 година, когато за първи път започваме да работим като семеен бизнес в продажбата на кемпери.  Инженерът и инвеститор Ханс-Йоахим Райхман основа фирмата в общината Ахорн.

Следващата поколение на семейството Райхман смело пеома ръководствот и и постоянно усъвършенства кемперите на Ahorn Camp GmbH.

В крак с тенденциите, екипът на Ахорн насърчава напредъчни разработки с иновационен дух, което позволява на Ахорн да са на върха на вълната в индустрията с кемпери.

Ние сме сред най-бързо развиващите се и най-големите компании за кемпери и караванинг в Германия.

Награди като Focus Wachstumschampion, Großer Preis des Mittelstandes, Goldene Reisemobil или Reisemobil des Jahres потвърждават нашето разбиране за бизнеса, както и нашите визии за бъдещето.

С централен офис в Шпайер, филиалите във Франкфурт и Мюлхайм на Рур, както и над 40 търговски партньора в Германия и 15 места в Европа, Ahorn Camp успешно разпространява своите кемпери в тясно сътрудничество с Renault.

Освен продажбата на кемпери, отдаването под наем играе решаваща роля за развитието на фирмата. Нашата марка Ahorn Rent обединява вече над 60 станции за наем на каравани в цяла Германия и прави темата “караванинг” много интересна както за начинаещи, така и за млади кемперисти.

В Ahorn Camp традицията среща модерността. Именно тази философия е в основата на нашия успех и ние я предаваме в нашите превозни средства, нашето обслужване и разбира се, личния контакт с вас.

Александър Райхман

Александър Райхман

Председател на управителния съвет на Ahorn Camp GmbH

2022

През 2022 г. откриваме нов център за обслужване в Мюлхайм. Освен това на пазара се появява лимитираната версия на Кемпер Ван Black Edition, която усъвършенства нашите изпитани модели Van 550 и 620 с матови черни алуминиеви джанти и сребристо бляскав вид. Също така Ahorn Rent продължава да се разширява. През тази година се открива нов голям пункт за наем на кемпери в Шпайер, който с близо 50 наемни автомобила отговаря на всички желания.

2021

През 2021 година отбелязваме юбилей. Изминаха 30 години от създаването на фирмата. От 1991 година много неща се промениха: от малък семеен бизнес до успешна и наградена компания с над 60 служители, Ahorn Camp заедно с фамилия Райхман се разви. Философията на фирмата остава ясно изразена, като продължава да бъде в семейни ръце: Ние сме по-добрата алтернатива. С висококачествен интериор, изискан външен дизайн и изключително надеждни шасита на Renault ние продължаваме да доставяме на атрактивно ниски цени.

2020

През 2020 година Франциска Райхман поема водещата позиция в отдела за маркетинг. С две мрежи за продажби ние сме широко позиционирани на пазара на кемпери и гледаме към положителното бъдеще. Освен марката Ahorn Camp, системата за наем на Ahorn Rent продължава да расте и в момента включва над 50 партньора по цяла Германия. Освен това, екипът на Ahorn Camp продължава да се увеличава и вече над 60 служители всеки ден изпълняват мечтите на клиентите за притежаване на собствен кемпер.

FOCUS заедно с Statista отличава Ahorn Camp с наградата за Шампион в развитието на Бизнеса за четвърти път!

 
2019

През 2019 година четвъртият член на семейството, Франциска Райхман, се присъединява към семейния бизнес.

Също така е стартирана новата серия модели Ahorn Camp Vans. Освен кемпери, вече имаме и ванове на база Renault Master и Renault Trafic в моделния ни ред. Те се произвеждат в партньорската ни фабрика PVDL в Перигор, Франция. . Под мотото “Vanlife” много практични елементи са съчетани с модерен дизайн, така че вановете да могат да бъдат използвани оптимално не само като транспортно средство за пътуване, но и като ежедневно превозно средство.

Ahorn Camp спечели наградата FOCUS Business Growth Champion за трети път и е обявена за една от 1000-те най-бързорастящи компании в Европа за 2019 година от Financial Times!

 
2018

През 2018 година марката Ahorn Rent е пусната като нова линия на дейности за бизнеса. Чрез изграждането на европейска франчайз система кемперите вече могат да бъдат наемани на ниски цени.

Също така създадохме третия си голям филиал, Ahorn Wohnmobile Frankfurt GmbH, в Дитценбах. Освен продажбата на Ahorn Camp кемпери, локацията в Дитценбах вече е изградена като една от най-големите станции за наемане на Ahorn Rent в Германия.

През същата година, като част от стратегията за пробиването на международния пазар, започва преименуването на фирменото име Ahorn Wohnmobile GmbH & Co.KG на Ahorn Camp GmbH & Co.KG.

Освен това, Ahorn Camp са избрани от Financial Times за една от 1000-те най-бързорастящи компании в Европа за 2018-2019 година.

 
2017

През 2017 година Александър Райхман поема позицията на председател на управителния съвет. През юли се провежда първата голяма среща на дилърите за няколко дни в фабриката за кемпери в Тоскана, след реорганизацията на компанията. Така наречената система на директни дилъри продължава да расте. През тази година, спечелваме наградата FOCUS Business Growth Champions за първи път.

 
2015

През 2015 година, освен основния филиал в Шпайер, се създава отделно представителство за осъществяване на продажбите в Мюлхайм. Директно от Кьолнер Щрасе, известно още като “алеята на караваните”, потенциалните клиенти в Северен Рейн-Вестфалия вече могат да се запознаят с всички наши модели.

 
2014

През 2014 година продажбата на кемпери се разпростриа в над 30 дилърски обекта на Renault в цяла Германия. От тази година Renault става ексклузивен шаси партньор на Ahorn Camp. Заедно със фабриката Luano Camp се създава сътрудничество в произвеждането на алковен модели във фабриката в Поджибонси за германския и европейския пазар.

 
2013

През 2013 г. Ahorn Camp започва отново да продава нови кемпери с новоразработена система за продажби.Синът на Ханс-Йоахим Райхман, Александър Райхман, се присъединява към семейния бизнес през същата година и заедно установяват новата концепция за продажби на германския пазар.

2006

От 2006 г. нататък се прекратява разпространението на нови кемпери от собствената дилърска мрежа на компанията поради липса на производствени възможности. Както и в автомобилния сектор, този на кемперите претърпява големи промени през тези години, особено в сферата на продажбите. Затова акцентът се поставя върху доставката на резервни части и обслужването на съществуващите кемпери.

1996

През 1996 г. компанията е престуктурирана в GmbH & Co. KG и съществува под този вид дружество до 2021 г. Оттогава е измислено и логото на Ахорн, в което присъства лист подобно на общината Ахорн в Германия. 

 
1991

През 1991 г. инженерът и инвеститор Ханс-Йоахим Райхман основава фирмата Ahorn Wohnmobile GmbH в общината Ахорн, която служи за име на компанията.

 

Награди и Отличия